Smörgåstårta LCHF

Smörgåstårta LCHF. Det är många som hakat på LCHF trenden och naturligtvis finns det recept på smörgåstårtor som gjorts för alla LCHF-matglada personer. Det här är ett recept hämtat från Erikas LCHF blogg: http://vardagfest.blogspot.se

 

 

 

 

 

Ingredienser till smörgåstårta LCHF

Bröd:

 • 2 dl mandelmjöl
 • 1 dl pofiber
 • 1 dl kokosnötsmjöl
 • 1 dl bakepro
 • 3 msk fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 6 ägg
 • 3 dl creme fraiche
 • 1 dl vispgrädde
 • 25 g smält kokosfett

Fyllning 1:

 • 100-120 g smörgåsskinka
 • 100 g mjukost
 • 0,25 dl vispgrädde

Fyllning 2:

 • 100 g leverpastej
 • 100 g gurka
 • 1,5 dl vispgrädde

Spackla runt smörgåstårtan:

 • 2 dl creme fraiche
 • 1 dl majonnäs

Dekoration:

 • Salladsblad
 • 100-120 g rullad smörgåsskinka
 • Några ostskivor (i bitar eller rullade)
 • 2 hårdkokta hackade ägg
 • 1 citron, skivad
 • Några skivor gurka

Tillagning

Bröd: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, grädde och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och täck med plastfolie och kavla ut smeten till en så fyrkantig kaka som möjligt (ca 30×40 cm). Dra bort plastfolien och grädda i 15 minuter i 200° i mitten av ugnen. Låt brödet svalna och skär det sedan i tre lika stora avlånga bitar. (Hit kan förberedas och frysas in. Lägg smörgåspapper mellan brödbitarna och frys in i tätslutande plastpåse.) 

Fyllning 1: Finhacka skinkan och blanda med mjukosten och vispgrädden. 

Fyllning 2: Grovriv gurkan och pressa ur vätskan. Blanda alla ingredienser till en lös smet. 

Smörgåstårta: Lägg en av brödlängderna på ett fat. Fördela fyllning 1 på brödet. Lägg en brödlängd över och fördela fyllning 2 på brödet. Lägg sista brödlängden över. Blanda creme frachen och majonnäsen och spackla runt smörgåstårtan. Lägg plastfolie över och låt smörgåstårtan stå i kylskåpet över natten. Dekorera smörgåstårtan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *